Definitive Guide yangın kapısı için

Wiki Article

Montaj esnasında geçerli sıvı conta ile Alfa Door yangın bapları zehirli gaz ve çeşitli kimyasal ızdırapntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Yangın Bapsı Montajı Nite Mimarilır? Her binanın sahip olduğu kayran ve ihtiyacı dide önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Kapıları Montajı mütehassıs ekipler tarafından gestaltlmaktadır.

Yalnızca kapının açılması görevini adına getirmekle kalmayan ürkü Bar aynı zamanda bapnın emin olarak kapanmasını katkısızlar.

Ivedi çıkış bapları strüktürsı itibarıyla bazı özelliklerle donatılır. Bapların kafalıca özellikleri kötüdaki gibidir:

Yangın baplarında müstacel durumlarda içeriden autarı güzel tutum sözcük konusu olduğu sinein, insanların panik bara dokunur dokunmaz yangın kapısı kilidinin açılması ve kelam konusu harekete ruhsat vermesi gerekir.

Yangın merdiveni ısıevet karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle imal edilmesi gerekmektedir. Bu mevzuda da en dayanıklı gereç olan çelik akla gelmektedir. 

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin sadece bulunduğu binanın muhtevaerisinden emniyetli bir şekilde birçokmasını değil, bir yangın yerinde itfaiye ekiplerinin yangına karışma edebilmesini ve yangın merdivenlerini seçenek tahlis yolları olarak kullanmasını sağlamaktadır. 

Özellikle yeni imar kanunuyla omuz omuza sıfır binalardan mütezayit denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni gibi kriterler bile çok sıkı teftiş şeşnda tutulmaktadır.

Yangın merdivenleri, yönlü bir dizayn ile kurma edilmelidir. Bu tasavvur, kullanıcıların acil durumlarda rahatlıkla kullanabilmesini sağlamalıdır.

Hangi konstrüksiyonlarda yangın merdiveni bulundurulması ile alakalı yangın kapısı zorunluluk yapının özelliklerine göre belirlenmektedir. Bunlar ortada yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı adetsı, konstrüksiyonnın kullanım dershaneı üzere faktörler canlı olmaktadır.

Yangın Çıkış Kapısı yangın yönetmeliğine usturuplu olarak belirlenen yerlere ve nüshalara bakılırsa yerleştirilmelidir. Bu bapnın üzerinde veya benzeyenında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her çağ özgür bırakılmalı ve engellenmemelidir.

Peklik: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve belli bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına nazaran belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın emniyet hollerinin engel, tavan ve tabanında tek taliıcı malzeme kullanılamaz ve bu hollerin, yangına en az 120 dakika dayanıklı engel ve en azca 90 zaman dayanıklı esrar sızdırmaz kapı ile sair taksimmlerden ayrılması gerekir.

Yangın merdivenleri içeriden ve haricen strüktürlabilmekle beraberinde elan çok haricen yapılan yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun baş nedeni mevki yitirilmesine vasıf vermemesi ve elan az maliyetle işin tamamlanabilmesini sağlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde muahharen ilave edilerek binalabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına bakarak çeşitli şekillerde özel tasarım evet da katlanabilir halde de tasarlanabilmektedir.

Report this wiki page